Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

De mooiste vuurtorens aan de Franse Atlantische Kust

Vuurtorens aan de Franse Kust

Prachtige uitzichten, veel geschiedenis en sinds 2021 Werelderfgoed. De vuurtoren van Cordouan, gelegen in de monding van de Gironde in de Atlantische Oceaan, is een van de vijf locaties die in juli 2021 door UNESCO als werelderfgoed zijn aangewezen. Lees snel verder om meer te lezen over de andere vijf locaties!

Cordouan

Het is een bijzondere vuurtoren. De toren staat op een rotsplateau in de Atlantische Oceaan. Het is de oudste vuurtoren die op zee is gebouwd.

De vuurtoren Cordouan is bereikbaar per boot vanuit Royan of Verdon-sur-Mer.
Toegang: volwassenen € 49, kinderen tot 16 jaar vanaf € 43.

Let op: de bezoektijden kunnen dagelijks aangepast worden. 

Grosse Terre

De vuurtoren de Grosse Terre is in 1972 gebouw en is 17 meter hoog.  De vuurtoren de Grosse Terre in Vendée is een van de laatste grote vuurtorens die in Frankrijk is gebouwd.

Contis

In 1862 werd deze vuurtoren gebouwd op bevel van Napoleon in het dorpje Contis Plage. De vuurtoren was eerst helemaal zwart, maar daar zie je nu niks meer van terug. 

Chemin de la lanterne, Contis-Plage 40170 Saint-Julien-en-Born.
Toegang: Volwassenen € 3, kinderen van 3-12 jaar € 1

Biarritz

Op Cap Hainsait, 73 meter boven de zeespiegel, spot je de witte vuurtoren van Biarritz. De Biarritz is 44 meter hoog, ga jij de uitdaging aan om de 248  treden te beklimmen? Het uitzicht is het meer dan waard!

Avenue de l’Impératrice 64200 Biarritz.
Toegang: vanaf 16 jaar € 3 jonger dan 16 jaar € 2,50


Saint Gildas

 

Ten noorden van het eiland Noirmoutier, vind je de vuurtoren de Saint Gildas. In de 19e eeuw diende de 12 meter hoge mast op deze plaats voor het houden van toezicht op de kust en de communicatie. Tegenwoordig herbergt de vuurtoren een museum dat de ontwikkeling en de geschiedenis van de maritieme communicatie schetst.

Pointe Saint-Gildas 44770 Préfailles.
Toegang: Volwassenen € 4,50 Kinderen € 3,50

Des Baleines

 

Met zijn 57 meter is de Phare des Baleines een van de hoogste vuurtorens van Frankrijk. 257 treden leiden naar een uitkijkplatform met een panoramisch uitzicht over de zee, de bossen, de moeraslanden en het eiland.

155 route du Phare 17590 St-Clément des Baleines.
Toegang: Volwassenen € 3,90 Kinderen (7-12) € 2,50

Ben je in de buurt van deze mooie vuurtoren? Neem dan zeker een kijkje.

Vergeet dan niet het boek I love the Seaside Frankrijk van Alexandra Gossink / Geert-Jan Middelkoop te lezen, terwijl je de Franse kust af gaat. Deze is verkrijgbaar in onze webshop.