Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Een dagje strandjutten

Strandjutten aan de kust

Vaak ligt het strand vol met aangespoelde. Het is natuurlijk niet fijn om tussen al die spullen lekker op het strand te liggen. Daarnaast is het slecht voor het strand en milieu als er afval op het strand ligt.  Strandjutten kan een hele leuke activiteit zijn, want wie weet wat voor moois je tegen komt!


Ontstaan van het strandjutten

Strandjutten is van vroeger. Vanuit armoede gingen mensen het strand op om spullen te verzamelen. De spullen die ze vonden konden ze ruilen, verkopen of gebruiken. 

Maar waar kan je eigenlijk het beste jutten? Jutten overal langs de Nederlandse kust. Als er veel wind staat heb je kans dat er meer spullen aanspoelen. 


Zwerfafval

Bij verschillende strandtenten in Nederland kan je een juttas halen om mee te helpen het strand op te ruimen. Op deze manier zorg je ervoor dat het zwerfafval op een strand verminderd wordt. Even lekker uitwaaien op het strand en ook nog eens iets goeds doen voor het milieu!

strandafval

Schelpjes

Op het strand liggen veel schelpjes die uit de zee komen. Dit is natuurlijk geen afval, maar je kan er wel leuke dingen mee doen. Deze schelpjes kan je leuk gebruiken als decoratie of om mee te knutselen. Je kan dit leuk op een fotolijstje plakken of in een vaas stoppen. Doe eens een schelp tegen je oor, hoor jij de zee?


Haaientanden

Als je opzoek ben naar haaientanden dan kan je het beste zoeken bij de Kaloot bij Vlissingen in Zeeland tussen Het Zwin en Breskens. Hier heb je namelijk een grote kans om de tanden te vinden.  Hoe tof is het om een haaientand te vinden op het strand. 

Regels strandjutten

Er zijn wel een paar regels voor het strandjutten. Waardevolle spullen moeten namelijk afgegeven worden bij de strandvonder (vaak is dit de burgemeester) of je moet een melding maken bij de politie. Zij gaan dan namelijk op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

Met wie ga jij strandjutten? Wie weet kom je wel met iets bijzonders thuis!