Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Hoe kun je je carbon footprint verkleinen en duurzamer leven?

Vandaag is het Duurzame Dinsdag en hier kunnen wij als Zoutbloed natuurlijk niet omheen. De eerste dinsdag van september is het Duurzame Dinsdag. Deze dag houdt in dat duurzame ideeën en groene initiatieven een podium in politiek Den Haag krijgen. Wij delen daarom met jou de beste tips hoe jij je carbon footprint kan verkleinen en hoe je duurzamer kan leven. 


Stappen om de carbon footprint te verkleinen en duurzamer leven

1.   Gebruik minder of alternatieven voor plastic 

We weten allemaal dat plastic slecht is voor de wereld, maar we kunnen allemaal wel rekening houden om minder plastic te gebruiken en voor veel dingen alternatieve verzinnen. Zo kun je tijdens het boodschappen doen gebruikmaken van onze vershoudzakken voor je groente en fruit. Deze is gemaakt van katoen en dus minder schadelijk voor de natuur.

In onze webshop hebben wij veel alternatieven producten staan.

2.   Koop upcycled producten

Ben jij bekend met upcycled producten? Wij zijn hier tegenwoordig fan van.

Bij upcycled producten krijgen oude materialen een nieuwe bestemming en belanden deze niet in de vuilnisbak. Denk bijvoorbeeld aan de kussensloop in onze webshop. De kussensloop is gemaakt van restmateriaal van de jeansproductie. Het denim afval wordt verzameld en geweven tot rauwe “upcycled” stof.

3.   Verspil minder voedsel

Voedselverspilling is door simpele tips makkelijk te voorkomen. Door precies te kopen wat je op je boodschappenlijstje staat, voor het juiste aantal mensen te koken en het slim te bewaren voorkom je dat je eten moet weggooien. Dat is beter voor het milieu én je portemonnee. 

Houd Zoutbloed in de gaten voor een uitgebreide blog hierover.

4.   Gebruik duurzame body producten

Je zou denken waarom is het goed om duurzame body producten te gebruiken? Veel body producten zitten in plastic verpakkingen. Het is dan ook beter om biologisch afbreekbare of 100% milieuvriendelijke producten te gebruiken. De zeepjes hebben een kartonnen verpakking met FSC-keurmerk en zijn dus veel beter voor het milieu dan al die plastic zeepverpakkingen

Op onze pagina vegan body producten verkopen wij onder andere zeepjes in een kartonnen verpakking met FSC-keurmerk. Deze zijn veel beter voor het milieu! 

5.   Neem je eigen flesje & koffiecup mee

Heb jij al je eigen drinkfles of koffiecup?

Het is niet alleen handig, maar ook beter voor het milieu om je eigen fles of koffiecup mee te nemen. Tegenwoordig krijg je zelfs korting bij sommige koffietentjes als je eigen koffiecup meeneemt. Vanaf 1 juli zit er ook statiegeld op plastic flessen en flesjes. Nog een reden om je eigen fles mee te nemen. Zo hoef je flesjes niet terug te brengen naar de supermarkt, dat scheelt weer tijd. Die tijd kan je weer mee besteden om op het strand te zitten.

Wij hebben in onze webshop verschillende waterflessen te koop. Deze kun je gemakkelijk meenemen in je tas en ze zien er ook nog eens leuk uit.

6.   Pak de fiets of ga lopen

Het is over het algemeen wel bekend dat met de fiets of lopend naar je werk te gaan beter is voor jouw gezondheid en voor het milieu.  

Als je op de fiets of lopend gaat, heb je een ontspannen momentje met jezelf. Je bent even in de buitenlucht en je kunt lekker om je heen kijken. Hierdoor heb je ook minder CO2-uitstoot en geen last van files. Dit is een win-win situatie.

 

Hopelijk hebben wij jou wat tips kunnen geven om jouw carbon footprint te verkleinen!