Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Leuke upcycling producten

Upcycling producten

Morgen is het de dag van de Natuurbescherming. Op deze dag staan we allemaal stil hoe belangrijk de natuur is en wat wij voor de natuur kunnen doen. Upcycling is een deel waardoor we de natuur nog helpen, door producten een nieuw leven te geven en niet weg te gooien.

Upcycling is een vorm van recycling waarbij het product na verwerking dezelfde of zelfs betere kwaliteit heeft. Bij upcycling wordt niet alleen de grondstof van het product hergebruikt, maar het gehele product, waardoor het meer waarde krijgt. Upcycling is duurzaam omdat er minder materialen hoeven worden aangeschaft. Hierdoor worden er minder grondstoffen gebruikt en wordt dus minder CO2 uitgestoten. Wij vinden upcycling een belangrijk onderdeel en daarom vind je in onze Zoutbloed shop upcycling producten!

Upcycling producten in Zoutbloed

Potten

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze hele toffe potten. Ze zijn handgemaakt van gerecycled katoen en glas. De potten zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten S (10 cm hoog) en M (13 cm hoog). Naast de verschillende maten, hebben we ook nog verschillende kleuren: wit, blauw, geel, bruin grijs, grijs lila. Met een robuuste haaktechniek is er om de glazen pot gehaakt. Dit geeft een eigentijdse uitstraling.

upcycled potten 

Etui

Deze etui gerecyclede van oud wetsuitstof. Wetsuitstof is een enorm stevig en duurzaam materiaal. Als de wetsuit dus niet meer in de zee gebruikt wordt, kun je er mooie andere dingen van maken. NALU heeft hier op upcycling wijze een trendy item van gemaakt. Ieder item is uniek en handgemaakt. Met water is de etui op een handwas te reinigen. 

Etui Nalu

Bekijk hier het hele assortiment van NALU.

Lamp met boomstam en zeeglas

Met glas kan je veel meer dan je denkt. Kijk bijvoorbeeld naar deze gave lamp! Deze lamp is handgemaakt van een gebruikte zeeglas fles en een boomstam. De lamp geeft een verspreidt licht en een natuurlijke uitstraling in je strandhuis, de woonkamer of naast het bed. De levertijd van de lamp bedraagt ongeveer 7 dagen, dit komt omdat de lamp op aanvraag wordt gemaakt.

lamp met boomstam en zeeglas

Notitieboek

Een notitieboek met een gerecyclede kaft! Het is handig voor jezelf, maar je doet ook nog iets goeds voor het milieu. Zoutbloed heeft verschillende maten en kleuren beschikbaar. Neem snel een kijkje!

Notitieboek

Decoratie walvis

Deze walvis is gemaakt van metaal dat is teruggewonnen uit gerecyclede drums. Het is leuk voor in je woonkamer of in de keuken om je bijvoorbeeld je service in zetten.

Een echte eyecatcher ter decoratie voor in je (strand)huis.

Decoratie Walvis

Zelf upcyclen

In onze webshop hebben wij meerdere producten die je zelf kan upcyclen, zoals de producten van Helemaal Shea.

Helemaal Shea

De producten van Helemaal Shea zijn 100% vegan, natuurlijk, bevatten geen parabenen, SLS of synthetische geur- en kleurstoffen en zijn uiteraard niet getest op dieren.

Alle zeepjes en de verpakkingen zijn gemaakt en ontworpen in Nederland. Ook het drukwerk voor de verpakkingen is gedaan in Nederland. De zeepjes hebben een kartonnen verpakking met FSC-keurmerk en zijn dus veel beter voor het milieu dan al die plastic zeepverpakkingen. De verpakking is zo mooi dat je hem wilt houden!

Helemaal Shea

Kaarsen

Wij hebben diverse kaarsen in onze shop. Deze kan je allemaal upcyclen, nadat de kaars op is kan je hem gebruiken als bloempotje of als mok! Hoe leuk is dat.

Bekijk ons assortiment aan kaarsen in de webshop.

Kaars