Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Samen de oceanen beschermen, zo kun jij je steentje bijdragen!

Sinds 2009 is 8 juni benoemd tot Wereld Oceaan Dag. Op deze dag gaat de aandacht onder andere uit naar de problemen die worden veroorzaakt door vervuiling van de oceanen, vooral plastic en sigaretten. Overbevissing is ook een belangrijk onderwerp. Het is belangrijk dat er wordt stilgestaan bij problemen van de vervulling van de oceaan. Oceanen zijn namelijk erg belangrijk voor de voedselzekerheid en gezondheid van ons als mens.

Het grootste ecosysteem van onze aarde is de oceaan. De vervuiling van de oceaan zorgt ervoor dat het onderwaterleven onder druk komt te staan. Het leven in zee sterft uit en dat begint met vermindering van de biodiversiteit onder water. 

Wereld Oceaan Dag

Hoe kan jij de oceanen beschermen?
Er zijn veel verschillende manieren om de oceanen te beschermen. Zo zou je bijvoorbeeld mee kunnen doen aan opruimacties. Door deel te nemen aan acties als deze zorg je er voor dat er minder (plastic) afval in de oceanen terecht komt. Veel van het plastic afval wat in de zee terecht komt zijn plastic drankverpakkingen. Door wegwerpflesjes te vervangen voor een duurzame waterfles zorg jij voor minder plastic afval! Ook zonnebrand is erg schadelijk voor de oceanen. In onze blog over zonnebrand dag, lees je over koraal vriendelijke zonnebrand.

Begin met kleine stappen om de oceaan te helpen. Hieronder een lijst met makkelijke tips om de oceaan te helpen

  • Neem je afval mee vanaf het strand en laat het niet slingeren! Kom je afval van anderen tegen? Ruim het dan op. Je kunt ook meedoen aan een Beach Clean Up! Recyle je afval thuis en op werk. Scheid karton, glas, plastic, groen en restafval.
  • TIP: Wil je roken op het strand: neem een mobiele mini asbak mee!
  • Eet minder vis, zoals je in de docu Seaspiracy kunt zien zorgt de visserij voor veel schade en
    Als je al vis eet zorg dan dat je goed gekwalificeerde vis eet!
  • Gebruik in plaats van wegwerpproducten een herbruikbare verpakking. Denk aan een broodtrommel, koffiebeker, bestek, waterfles, beewraps en groentenetjes.
  • Gebruik geen plastic rietjes maar rietjes van RVS
  • Gebruik een tote bag of andere tas van gerecyled materiaal
  • Gebruik microplastic vrije bodyproducten, vegan en oceaanvriendelijk! De microbeads zijn de nieuwste plaag voor onze oceanen!
  • Steun een goed doel die opkomt voor een schonere zee, bijvoorbeeld de Plastic Soup Foundation, WNF of Greenpeece. Teken de petitie om de VN te helpen meer aandacht aan oceaan bescherming te doen https://act.greenpeace.org/page/41085/petition/1?locale=nl-NL.

Wij van Zoutbloed staan stil bij deze problemen en vinden daarom oceaandag erg belangrijk. Speciaal voor Oceaandag krijg je 25% extra korting in onze webshop met de kortingscode OCEAANDAG.* Hiermee kun je bijvoorbeeld een handige waterfles of tote bag kopen!

Oceaanvriendelijke zonnebrandcrème

*geldig vanaf 50 euro.