Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Tips tegen voedselverspilling

Voedselverspilling 

Wist jij dat ongeveer een derde tot de helft van al het voedsel wordt weggegooid wereldwijd. In Nederland is dit ongeveer per persoon 40 kilo per jaar. Dit is voedsel wat niet gegeten word of omdat het eerder in het voedselproces verloren gaat. Wij delen daarom tips om zo min mogelijk voedsel te verspillen. 

Neem de THT-datum niet te serieus

De THT-datum is de datum die op de producten staan. De THT-datum is een schatting tot wanneer het product nog goed is. Je kan beter zelf het product checken of het nog goed is. Ruik, zie of proef het product om te kijken of het nog goed is. Als het product na de THT-datum een andere kleur heeft, anders ruikt of raar smaakt, dan is dit product niet meer geschikt om te gebruiken. 

Bekijk wat je in huis heb

Kijk voordat je boodschappen gaat doen even in je koel- en voorraadkast, zodat je weet wat je in huis heb. Hierdoor koop je geen producten die onnodig zijn. Je hebt vaak meer in huis dan je denkt. 

Bewaar je restjes in bakjes

Als je eten over heb kan je dit het beste bewaren in bakjes. Hiervoor verkopen wij hele handige bakjes. Dit zijn de To go schalen 3-in1 gerecycled plastic van HIP. Niet alleen handig om restjes eten in te bewaren, maar ook een product dat goed is  voor het milieu! De schalen kan je thuis gebruiken, maar kan je ook makkelijk meenemen naar je werk. 


Fifo

Vul je koelkast Fifo (First in First out). Dit is een bepaalde manier om je producten in je koelkast te zetten. Je zet namelijk de nieuwste datum achterin en de oudste datum voor. Dit wordt ook in supermarkten gedaan om voedselverspilling tegen te gaan. 

Gebruik niet te veel

Als je gaat koken moet je alles goed afwegen, zodat je niet teveel eten maakt. Als je dan per ongeluk teveel maakt kan je dit eten bewaren en op een later moment weer opeten. 

Wij hopen dat je wat  aan deze tips hebt en dat we met elkaar voedselverspilling tegen kunnen gaan! Aan welke tip heb jij het meeste?