Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Tips voor yoga op het strand

Even lekker uitwaaien op het strand? Alleen een stukje wandelen over het strand of wil je eens wat anders proberen op het strand dan wandelen? Begin je dag goed met yoga op het strand. Uitwaaien tijdens de yoga sessie aan zee. De zee in je oren horen suizen, je voelt het zand onder je handen en voeten en de zon straalt op jou.

Waarom yoga op het strand?

Hoe lekker is het om jezelf even af te sluiten van de wereld om je heen? Weer ontspannen en in balans komen met jezelf. Bij yoga krijg je die ontspanning en kom je weer in balans. Yoga geeft je ook een gevoel van geluk en energie. Op het strand krijg je het gevoel van ontspanning helemaal, omdat je lekker buiten bent. Yoga op het strand is een hele andere ervaring dan thuis door de omgeving en de geluiden. Maar wat heb je nodig voor een yogasessie voor op het strand? Wij geven je tips voor yoga op het strand.

De tips voor Yoga op het strand

Handdoek in plaats van een yogamat

Je eerste essential is een handdoek. Je hoeft niet op je yogamat, die kan je lekker thuis laten. Alleen je handdoek neem je mee. Deze kan je op het zand leggen, wanneer je yoga gaat doen of om het zand van je af te halen. Neem je na je yogasessie nog een lekkere duik in de zee in plaats van een douche, dan is je handdoek natuurlijk extra handig. Een hamamdoek is ook erg fijn. In de webshop van Zoutbloed hebben wij handdoeken en hamamdoeken. Zelfs heerlijke hamamdoeken van badstof!

hamamdoek 

Flesje water voor na of tijdens de yoga

Tijdens de yoga ben je helemaal ontspannen. Voordat je aan je yoga sessie begint of tijdens de yoga is het wel lekker om even wat water te kunnen drinken. Neem daarom een fles water mee die je goed kan afsluiten, zodat er geen zand in kan komen en het water lekker koel blijft.

Waterfles

Zonnebrand voor je begint aan je yogasessie

Vergeet natuurlijk je zonnebrand niet! Wanneer je lekker bezig bent met je yogasessie heb je niet door hoe erg de zon op je brandt. Je moet jezelf hierop voorbereiden, door je van te voren goed in te smeren met zonnebrand. Stel je wilt na je yoga sessie nog in de zee, dan is de zonnebrand van NAIF ook nog eens een goede zonnebrand voor de zee. Dit komt omdat er geen Oxybenzone,  Octinoxate, microplastics en nanodeeltjes in NAIF zitten. Deze ingrediënten zijn namelijk schadelijk voor de zee.

 Zonnebrand

Yogales volgen

Vind je het zelf spannend om alleen yoga op het strand te doen? Volg dan een yogales op het strand. Er zijn verschillende strandtenten of yoga leraren die dit geven. Onder andere Elements Beach in ‘s Gravenzande bekijk hier hun website voor de yogalessen: https://elementsbeach.nl/yoga/

Yogales

Yoga met kinderen

Nog leuker is yoga met je kinderen! Gezellig samen met je kinderen een activiteit doen op het strand, maar hoe leg je alle yoga standen makkelijk uit of hoe spreek je ze goed uit? Zoutbloed heeft hier hele handige yogakaarten voor. Hierdoor wordt yoga makkelijk en nog leuker gemaakt voor kinderen en is het voor jou als ouder of yogaleraar makkelijk uit te leggen. Bekijk hier de yoga kaarten.

 Yoga met kinderen

 

Hopelijk hebben wij jou kunnen overtuigen voor een yogasessie op het strand aan de hand van onze yoga tips!