Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Vuurtorens in Nederland, Iconen van de kust

Vuurtorens bezoeken in Nederland

Vandaag is het de dag van de vuurtorens! In Nederland zijn wel 78 vuurtorens. Helaas zijn er nog maar 30 van actief. De top 10 zetten wij vandaag in het zonnetje. Vuurtorens zorgen ervoor dat de scheepvaart 's nachts veilig vaart. Met het vuurtoren licht wijzen het aan waar een gevaarlijk punt is of waar de haven is. Elke vuurtoren heeft een eigen lichtkarakter zodat de schipper aan het signaal van de vuurtoren kan zien bij welke plaats hij in de buurt is.

De Brandaris

De oudste en bekendste vuurtoren van Nederland staat in West-Terschelling. In 1593 is hij gebouwd en heeft de hoogte van 52,5 meter. De bakstenen van de Brandaris is het symbool van Terschelling.

brandaris vuurtoren 

Lange Jaap

Met een hoogte van 63,45 meter is Lange Jaap de hoogste vuurtoren in Nederland. In het mooie Kijkduin bij Den Helder is Lange Jaap te vinden. Hij heeft maar liefst 284 traptreden naar de top. Lange Jaap is helaas niet toegankelijk voor publiek. Wel is deze vuurtoren nog steeds actief.

 lange jaap vuurtoren

Paard van Marken

Het witte paard is de vuurtoren van Marken. De toren is begonnen als een vierkante vuurbaak in 1700. In 1839 werden er gebouwen aan de vuurtoren gebouwd, die de toren de karakteristieke vorm gaf. Het is een supermooie vuurtoren om te fotograferen.

de rode kabouter

De Rode Kabouter | De Vuurduin 

Je ziet het al aan de naam kabouter. De Rode Kabouter is de kleinste vuurtoren in Nederland. Door zijn lengte van 18 meter en rode kleur werd hij de Rode Kabouter genoemd. De Rode Kabouter wordt ook wel De Vuurduin genoemd. Deze. vuurtoren staat op het eiland Vlieland. 

De rode kabouter vuurtoren 

Nieuwe Sluis

Een opvallende vuurtoren, hij is anders dan andere vuurtorens, namelijk wit met zwart van kleur. Nieuwe Sluis is de vuurtoren van Breskens in Zeeland. De vuurtoren staat op de zeedijk bij de ingang van de Westerschelde.


Nieuwe Sluis

Vuurbaak

Deze vuurtoren wordt ook wel de Vierboet genoemd. Hij staat in Katwijk aan Zee. Sinds 1971 is de Vierboet een rijksmonument en is hij niet meer actief.

 katwijk vuurbaak

Eierland

Op het noordelijkste puntje van Texel is de vuurtoren te vinden. Eierland is felrood en daarom erg fotogeniek. Op foto’s van Texel zie je deze vuurtoren vaak voorbij komen.

 Eierland Vuurtoren

Ben jij benieuwd naar de vuurtorens? De meeste vuurtorens kan je zelfs van binnen bezoeken en anders is het natuurlijk leuk om een foto van de buitenkant te maken.

Ben jij nou helemaal gek op vuurtorens? Dan hebben wij erg leuke decoraties voor jou in onze shop! Zoals de vuurtoren kapstok of koffiebeker.