Verzending binnen 2 werkdagen / Gratis vanaf €30,- / Boven €50,- gratis totebag

Wereld bamboe dag

18 september: Wereld bamboe dag 

Wist jij dat  er een dag is speciaal voor de bamboe? Vandaag op 18 september is het wereld bamboe dag. Deze dag is ontstaan door meerdere organisaties die het belangrijk vinden dat bamboe promoten moet worden. Deze organisaties vragen aandacht voor het belang van bamboe in het ecosysteem en geven uitleg hoe je het product kan gebruiken in plaats van plastic. 

Bamboe is de naam voor een groep planten die familie zijn van de grassen. Bamboe staat bekend vanwege haar sterkte, haar groeisnelheid en duurzaamheid. De bamboestengels zijn van binnen hol. De hoogte en dikte van de plant is afhankelijk van de soort bamboe. 

De meeste bamboesoorten groeien snel. Er zijn onderzoeken gedaan bij bamboeplanten die een meter per dag groeien; dit is driemaal zo snel als een gemiddelde boom. De laatste jaren is bamboehout daarom ook populair, aangezien het kappen haast geen ecologische schade oplevert. Binnen een paar maanden is het bamboe immers weer terug gegroeid, terwijl een bomen jaren nodig heeft om groot te worden. Bamboe wordt ook gebruikt als materiaal voor bestek of bekers. 

Veel mensen zijn toch een beetje voorzichtig met bamboe. Ze denk dat het gevaarlijk is, omdat de stof melamine met bamboe of mais schadelijk is. Gelukkig zitten in onze bamboe producten geen melamine. Zo kan je zonder zorgen onze bamboe producten gebruiken!

Bamboe bestek 3 in 1 

Bamboe bestek is beter dan plastic. Het is minder slecht voor het milieu, omdat een bamboeboom snel weer terug groeit als je hij wordt gekapt. Je kunt het bestek gemakkelijk met hand afwassen en het blijven hergebruiken. Het bamboe bestek kun je gemakkelijk meenemen in je tas. Lijkt jouw het bestek handig bestel het dan via deze link


Koffiemok RVS & bamboe

Ben jij nog opzoek naar een leuke koffiemok die je gemakkelijk kunt meenemen? Wij hebben in onze webshop diverse leuke koffiemokken staan van RVS en bamboe. Super leuk voor de wereld bamboe dag. 


Bamboe zeepbakje

het bamboe zeepbakje staat leuk voor in de badkamer of in de keuken. Ook is het nog eens goed voor het milieu om een zeepbakje van bamboe te gebruiken. Bamboe geeft ook een warme uitstraling. Dit geeft gelijk wat meer sfeer aan de ruimte. 


Snijplank 

Wil je een snijplank waar je gemakkelijk je verse groente en fruit op kan snijden? In onze webshop hebben we een leuk snijplank staan die ook gemaakt is van bamboe. Leuk voor de Volkswagen liefhebbers! Ben jij zo'n liefhebber? Lees dan ook onze blog over producten met Volkswagen. 


Ben jij benieuwd naar onze andere de producten die wij verkopen? Neem gerust een kijkje in onze webshop! Klik hier!